Skip to main content

Smart Business Travel viert haar 25 jarig bestaan

Op 1 april 1999 werd in Woerden de basis gelegd voor een onderneming die 25 jaar later zou uitblinken als een voorbeeld van duurzame groei en innovatie in de zakenreisindustrie. Onder de leiding van Marleen van Dam werd Uniglobe Smart Travel opgericht, een bedrijf dat al snel een reputatie zou opbouwen voor het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte reisdiensten voor de zakelijke markt. Toen haar zus Anett zich bij het team voegde, was dat het begin van een succesvolle ondernemende samenwerking die tot op de dag van vandaag voortduurt. 

Een reis van continue groei en transformatie

Het bedrijf, dat inmiddels bekend staat als Smart Business Travel, heeft in de loop der jaren verschillende belangrijke mijlpalen bereikt. Het 15-jarig bestaan werd op memorabele wijze gevierd met een teamreis naar Berlijn, waar Marleen en Anett de overdracht aankondigden aan Jacco Methorst en Frank van Grieken. Deze overgang markeerde het begin van een nieuwe fase, waarbij de naam veranderde naar Smart Business Travel en de organisatie uitbreidde met vestigingen in Zoetermeer, Enkhuizen, en Teuge, naast de oorspronkelijke locatie in Woerden. 

In een strategische zet werden de vestigingen in Zoetermeer en Woerden samengevoegd, waarmee de basis werd gelegd voor een nog sterkere operatie in Woerden. De leiderschapsfakkel werd op 1 maart 2018 overgedragen aan Oscar Huls en Peter Hilbers, met de toevoeging van een nieuwe vestiging in Uden, wat het begin was van een periode van vernieuwde energie en groei. 

Een nieuw tijdperk van onafhankelijkheid en expansie

De meest significante transformatie kwam echter per 1 januari 2023, toen Smart Business Travel een zelfstandige entiteit werd buiten de Uniglobe franchise. Deze stap naar onafhankelijkheid markeert niet alleen het volwassen worden van het bedrijf maar opent ook nieuwe deuren naar ondernemende kansen en innovatie. 

De viering van het 25-jarig bestaan komt op een moment dat Smart Business Travel een nieuwe mijlpaal bereikt heeft met de overname van Uniglobe Attent Business Travel. Deze recente uitbreiding getuigt van het voortdurende commitment aan groei, kwaliteit en de ambitie om te blijven innoveren in de dynamische wereld van zakelijke reizen. 

Op naar de toekomst

Met 25 jaar ervaring, een toegewijd team en een ondernemende geest is Smart Business Travel klaar om de uitdagingen en kansen van de toekomst aan te gaan. De focus ligt op het blijven leveren van persoonlijke dienstverlening op het gebied van zakenreizen, het versterken van relaties met partners en klanten, en het verkennen van nieuwe mogelijkheden in een steeds veranderende markt. 

De reis van Smart Business Travel, van een bescheiden begin in Woerden tot een toonaangevende speler in de zakenreisindustrie, is een inspirerend verhaal van visie, doorzettingsvermogen en succes. Hierbij willen we al onze medewerkers, partners en klanten bedanken die ons op deze reis hebben vergezeld. Samen gaan we op naar een nog succesvollere toekomst. Op naar de volgende 25 jaar!