Skip to main content

Maak kennis met het Smart Eco Label

Kies een vlucht met de laagste CO2 uitstoot

Dat vliegen milieu intensief is weten we wel, maar soms ontkomen we er niet aan. Je wilt daarom ook voor je het vliegtuig instapt de meest duurzame keuzes maken. Het Smart Eco Label helpt je hierbij.

Met het Smart Eco Label maken wij voor jou de berekening wat de minst milieubelastende manier is om van A naar B te gaan.

Door middel van drie aangegeven kleuren zie jij welke vlucht het minst CO2 uitstoot en welke het meest vervuilend is. Op deze manier voorkom je reizen met een zeer vervuilende vlucht en compenseer je dus al vooraf aan je reis, in plaats van achteraf. Ons Smart Eco Label helpt je de meest duurzame vluchten te boeken en in te zien welke impact jij achterlaat. 

Groener reizen kan echt!

Door mee te doen met het Eco label ga je de uitdaging aan om jouw impact op het milieu te verkleinen. Met het nieuwe Eco Label krijg je bij het boeken al inzicht in de meest groene mogelijkheid. Kan je business meeting niet ook gewoon online, of is het echt nodig om te reizen? Zo ja, kan het dan met de trein? Indien je toch moet vliegen kun je op basis van de labels van het Eco label kiezen voor de minst milieu belastende reisoptie.

“Door vooraf de milieubelasting van jouw reis aan te geven kun je als zakenreiziger een bewuste keuze maken. Dit kan resulteren in gemiddeld 30% minder uitstoot per jaar door jouw zakenreizen.”

KM rapportage voor CO2 berekening
Elk kwartaal, half jaar of jaarlijks een uitgebreide KM rapportage van jouw zakenreizen voor de CO2 berekening. Middels de KM rapportage kan bij elk gecertificeerde partij een CO2 rapportage worden gemaakt voor het compenseren van uw zakenreizen. Zo kunnen je keuzes en daarmee gepaarde resultaten makkelijk worden gemonitord. Met het Smart Eco Label kun je jaarlijks door de juiste keuzes te maken tot wel 30% CO2 uitstoot van jouw zakenreizen verminderen.