Skip to main content

Blog: Is kunstmatige intelligentie ook de toekomst in de reisbranche?

Artificial intelligence en zakenreizen

Kunstmatige intelligentie, ook wel AI, ontwikkelt zich in een razend tempo. AI is in het bedrijfsleven enorm toegenomen de afgelopen tien jaar. Ook in bij het boeken van zakenreizen komen slimme algoritmes langzaam om de hoek kijken.

We werken er al een tijdje mee, maar naar verwachting zal de kunstmatige intelligentie de zakenreisbranche de komende jaren meer en meer gaan verbeteren en ondersteunen. Veel reisorganisaties zetten nu al AI in voor het optimaliseren van personalisatie, klantloyaliteit, management en tijd winning. 

Een voorbeeld hiervan is Airport Düsseldorf. Sinds 2014 maken zij gebruik van kunstmatige intelligentie voor de parkeergarage op het vliegveld. Ray, de parkeerrobot op Airport Düsseldorf, is een AI systeem dat zorgt voor het parkeren van auto’s bij aankomst van het vliegveld en het klaarzetten van de auto bij vertrek. Hiermee willen ze efficiëntie verhogen en daarmee tijd winnen. 

Er zijn veel verschillende manieren om kunstmatige intelligentie in te zetten. Zo kan AI scheurtjes en lekken in vliegtuigen detecteren en treinen op tijd voorzien van onderhoud door middel van slimme sensoren.

Wellicht kan kunstmatige intelligentie in de toekomst ook meer worden ingezet om de drukte op vliegvelden beter te kunnen reguleren. Floris Hoogenboom, hoofd van AI op Schiphol werkt hard aan deze toekomst en wil in 2050 Schiphol zo automatisch mogelijk hebben gemaakt.

AI bij Smart Business Travel

Ook bij Smart Business Travel werken we met slimme technologieën. Bij Smart Business Travel doen we er alles aan om jouw zakenreizen zo slim, efficiënt en zorgeloos in te richten. Dit doen we met intelligente systemen die jou helpen om alles te regelen rondom je zakenreis zoals je vlucht, treintickets, vervoer en hotel. Zo heb jij met onze SBTOOL nu  toegang tot de beste tarieven voor vliegtickets via ons wereldwijde netwerk van reisaanbieders. En dat kan tot wel 20% schelen in je reiskosten per jaar.

Naast de SBTOOL maakt ook ons Smart Eco Label gebruik van slimme algoritmes. De slimme web-extensie zorgt ervoor dat je voor het boeken al inzicht krijgt in de CO2 uitstoot van vluchten naar jouw bestemming. Op deze manier kun je dus vooraf slimme keuzes maken om duurzamer te reizen in plaats van achteraf compenseren.  Door gebruik te maken van deze intelligente systemen, kunnen we jou net dat beetje extra geven dat je verdient. 

Dit is nog maar het begin.

Want het lijkt alsof de trend doorzet en we in de toekomst meer en meer slimme systemen kunne gebruiken om jouw zakenreizen nog verder te ontzorgen. 

Begin nu al met slim reizen en boek voortaan je zakenreizen bij Smart Business Travel! Download de brochure!