Skip to main content

Blog: De vraag naar duurzaam zakenreizen groeit in ons land.

Voor een congres of meeting vliegen naar het buitenland? MKB bedrijven In Nederland pakken steeds minder vaak het vliegtuig.

Het lijkt niet helemaal meer van deze tijd: voor een paar dagen met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. In Nederland zijn we steeds bewuster bezig met de impact die we achterlaten met onze zakenreizen. Als we de hoeveelheid zakenreizen in 2022 van Nederlandse bedrijven vergelijken met andere landen zien we een opmerkelijk groot verschil. Uit onderzoek blijkt dat het verwachte aantal zakenreizen per vliegtuig in 2023 zo’n 30% lager ligt dan andere Europese landen. 

Nederlandse bedrijven zien steeds vaker in dat het niet altijd nodig is om fysiek aanwezig te zijn bij meetings of bijeenkomsten. Het gevolg, we pakken vaker de laptop en sluiten digitaal aan bij vergaderingen. Toch kan je er in vele gevallen niet omheen om fysiek aanwezig te zijn. Ondanks dat we één van de groenste landen van Europa zijn op het gebied van zakenreizen, zijn de vluchten die we het meeste nemen relatief dichtbij. De afgelegde afstand is bij zakelijke vliegreizen relatief kort ten opzichte van vliegreizen met een ander doel. Gemiddeld gezien gaan zakelijke vliegreizen over afstanden van minder dan 1000 kilometer. We reizen namelijk het meest naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Italië.

Kan het nog beter?

Nederlandse bedrijven zijn steeds beter bezig, maar verduurzaming is een continu proces. Door te boeken bij Smart Business Travel zoeken wij bewuste keuzes voor je uit zodat jij nóg groener kan reizen. Met ons Smart Eco Label bepaal jij zelf welke impact je achterlaat. Deze handige tool laat je in een handomdraai zien welke vlucht naar jouw bestemming zorgt voor de minste CO2 uitstoot. Vooraf is het mogelijk om de CO2 uitstoot te compenseren.

Ook realiseren Nederlandse bedrijven zich steeds meer dat treinen een efficiëntere en duurzamere manier zijn om te reizen, vooral voor relatief kortere afstanden. Bij Smart Business Travel helpen we je graag. Reizen naar bijvoorbeeld Londen, München of Parijs kunnen erg goed gedaan worden door middel van trein.

Meer weten over het Smart Eco Label en het boeken met Smart Business Travel? Download onze gratis brochure of neem contact met ons op!

Blijf niet achter en ga ook voor groener zakenreizen. Together we are smart!