Skip to main content

Groener zakelijk reizen doe je zo!

We gaan steeds bewuster om met de impact die we achterlaten op het klimaat. Er zijn al veel bedrijven in Nederland die hun reisbeleid omgooien, om minder CO-2 uitstoot te veroorzaken.

Vliegen op waterstof is nu nog even niet mogelijk, maar je kunt door andere maatregelen al tot zo’n 30% besparen op je jaarlijkse uitstoot! Lees hier al onze tips voor een groene zakenreis:

Dezelfde route, een ander uitzicht

Wist je dat er binnen Europa vaak comfortabele treinreizen mogelijk zijn? Zo kun je al in 75 minuten in Brussel zijn als je vanaf Amsterdam Centraal reist! Je bespaart hiermee maar liefst 147 kg aan CO2-uitstoot, voor hetzelfde comfort en een nieuw uitzicht! Zo zijn er veel andere bestemmingen binnen Europa waar je gewoon de trein kunt pakken en je CO2-voetafdruk flink kan verlagen. Je kunt hier meer over lezen in deze blog. 

Sneller op je bestemming en minder uitstoot

We kunnen niet wachten tot Elon Musk de Bullet trein zover heeft ontwikkeld dat we binnen paar uur aan de andere kant van de wereld zijn, maar in de tussentijd moeten we nog steeds ouderwets met het vliegtuig. Als je dan toch ver moet vliegen, kun je het beste een directe vlucht kiezen. Daarmee ben je natuurlijk sneller op je bestemming, maar bespaar je ook nog eens veel CO2-uitstoot! Je betaalt hier wel wat meer voor, maar draagt wel bij aan een betere impact op het klimaat.

Je slaapt nóg lekkerder in een groen hotel!

Reizen is niet duurzaam, maar we kunnen het wel zo duurzaam mogelijk inrichten! Zo is de opkomst van “groene” hotels steeds groter. Zo kun je in veel grotere steden kiezen voor relatief duurzame hotels. Deze hotels maken bijvoorbeeld gebruik van groene stroom en duurzame energiebronnen, gaan verspilling tegen, kopen lokaal eten, zijn ecologisch gebouwd en hebben een duidelijk milieubeleid.

 

Draag een steentje bij aan klimaatprojecten 

De Nederlandse luchtvaartsector is jaarlijks verantwoordelijk voor zo’n 8 miljard kilo CO2-uitstoot. Dat vliegen vervuilend is weten we inmiddels al een tijd, maar we kunnen er niet altijd aan ontkomen. Heb je weleens gehoord van CO2 compensatie? Bij steeds meer vliegmaatschappijen en reisorganisaties kun je tijdens het boeken van een vlucht aangeven dat je wilt compenseren op de bijhorende CO2-uitstoot. Je betaalt hierbij een bedrag bovenop de reissom. Dit bedrag wordt dan gebruikt voor klimaatprojecten over de hele wereld, zoals het planten van bossen.

Vooraf reduceren

Vooraf reduceren is natuurlijk nog beter. Daarom bedachten we het Smart Eco Label bij Smart Business Travel. Deze slimme webextensie stelt je in staat vooraf te reduceren op je CO2-uitstoot. Hoe? Voer jouw bestemming in en zie alle mogelijkheden met de daarbij horende impact. Met drie kleuren zie je duidelijk welke vlucht het meest vervuilend is (rood) en welke het meest duurzaam is (groen). Door bewust te kiezen voor groene vluchten zorg je ervoor dat je vooraf aan je reis de beste optie kiest voor het klimaat. 

Door te boeken bij Smart Business Travel zoeken wij bewuste keuzes voor je uit zodat jij nóg groener kan reizen. Met ons Smart Eco Label bepaal jij zelf welke impact je achterlaat. Deze handige tool laat je in een handomdraai zien welke vlucht naar jouw bestemming zorgt voor de minste CO2-uitstoot. Vooraf is het mogelijk om de CO2-uitstoot te reduceren.

Vind jij het nog lastig om het juiste duurzame reisbeleid samen te stellen voor jouw bedrijf? Onze zakenreisconsultants helpen je graag verder. Met onze persoonlijke aanpak en wereldwijde aanbod aan reisaanbieders creëren we voor jou het perfecte reisbeleid, dat past bij jouw behoeften.

Maak een afspraak met een van onze zakenreis specialisten

Lees hier alles over het Smart Eco Label van Smart Business Travel