Skip to main content

Ben jij klaar voor de toekomst van duurzaam reizen?

Bij Smart Business Travel blijven we graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de reissector, met name duurzaam reizen. De vooruitgang in duurzame vervoermiddelen gaat steeds harder. Wist jij al dat er hard wordt gewerkt aan een hyperloop trein?

Een duurzaam transportsysteem op de sneltrein naar de toekomst

In de wereld van duurzaam transport en innovatie is er een revolutionaire oplossing op komst: de Hyperloop. Dit baanbrekende project is bedoeld om mensen te vervoeren in zogenaamde vacuümtreinen die snelheden tot honderden kilometers per uur kunnen bereiken. 

Hardt Hyperloop, opgericht in 2016 door een team van studenten uit Delft met inspiratie van ondernemer Elon Musk, is een van de bedrijven die werken aan de realisatie van deze visionaire transporttechnologie. Hardt Hyperloop heeft een belangrijke stap gezet in de richting van dit duurzame transportsysteem.

Een nieuwe investering van 12 miljoen euro

Recentelijk heeft Hardt Hyperloop een extra investering van 12 miljoen euro ontvangen van een consortium bestaande uit diverse fondsen en investeerders, waaronder de Europese Unie, het Nederlandse InnovationQuarter en het Investeringsfonds Groningen. Deze investeringen stelt Hardt Hyperloop in staat om het European Hyperloop Center te voltooien, een testfaciliteit van maar liefst 420 meter lang, inclusief een rijstrookwissel. 

Dit gebeurt al sneller dan we hoopten! Het centrum zal namelijk naar verwachting in 2024 operationeel zijn en zal fungeren als een cruciale mijlpaal in de voortgang van de Hyperloop-technologie.

De ambitie van hardt hyperloop voor 2050

Tim Houter, oprichter van Hardt Hyperloop, heeft een ambitieus doel voor ogen: tegen 2050 wil hij een Hyperloop-netwerk in heel Europa realiseren. Hij benadrukt de groeiende vraag naar transport en de beperkte capaciteit van huidige transportmiddelen. “Dat kun je oplossen door te investeren in bestaande middelen, maar we moeten simpelweg naar een duurzaam verbonden wereld”. 

De Hyperloop staat op het punt om de transportsector op zijn kop te zetten en de manier waarop we reizen te transformeren. Met de voortdurende steun en investeringen van diverse partijen, lijkt de toekomst van de Hyperloop steeds dichterbij te komen. Ben jij er al klaar voor?

Duurzaam en slim zakenreizen

Begin nu al met slim reizen en boek voortaan je zakenreizen bij Smart Business Travel! Download de brochure!