Skip to main content

Blijf op de hoogte

Lees hier het laatste zakenreisnieuws

Voordeliger zakenreizen, extra betalen voor stoelkeuze en nog duurzamer vliegen  

Ben jij op de hoogte van het laatste reisnieuws? Bij Smart Business Travel houden we je graag op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen, zodat jij zorgeloos op zakenreis kunt.

KLM en Air France introduceren Business Light

Je bent waarschijnlijk al bekend met de Business Standard en Business Flex. Voor Business Flex betaal je het meest en heb je dus ook de meeste mogelijkheden. Het nieuwe Business Light tarief is voordeliger dan de bestaande tarieven, wat wel betekent dat je geen gebruik meer kunt maken van de Lounge en slechts één stuk ruimbagage van 32 kilo gratis mag meenemen aan boord (zie alle verschillen in de afbeeldingen hieronder). Let op: Het Business Light tarief geldt niet voor vluchten voor Europa naar de VS, Canada, Mexico, Tahiti, China, Vietnam en Mauritius.

Extra kosten stoelkeuze

Vlieg je vanuit Europa met KLM of Air France naar de eerder genoemde bestemmingen, heb je een Economy Standard ticket  en wil je vooraf een specifieke stoel kiezen, dan moet je sinds 18 april 2023 extra betalen. Dit was voorheen kosteloos. Als je ervoor kiest om pas tijdens het inchecken je stoel te selecteren, dan kan dit nog wel kosteloos.

Ook voor Business Class reizigers is er per 18 april wat veranderd. Met een Business Class ticket worden er ook extra kosten gerekend voor de keuze van een specifieke stoel, ongeacht de bestemming. Er zijn wel uitzonderingen. Die zijn er voor Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum members, Corporate klanten (geen Bluebiz) en Business Class reizigers met een flexibel ticket. Zij hoeven niet te betalen voor de stoelkeuze. Het is nog steeds gratis om een stoel te kiezen tijdens het inchecken.

Green Fares voor CO2 compensatie

Met oog op klimaatneutraal vliegen in 2025, wil Lufthansa de emissies van de luchtvaart zoveel mogelijk beperken. Daarom biedt deze luchtvaartmaatschappij als eerste ter wereld een nieuw tarief aan voor klimaatvriendelijker vliegen. Deze zogenoemde Green Fares zijn nieuwe tarieven waarin al een compensatie zit van de CO2-uitstoot die de vliegreizen veroorzaken. Door het gebruik van Sustainable Aviation Fuels (SAF), zal 20% van de vlucht gerelateerde CO2-uitstoot verminderen. De resterende 80% van de uitstoot compenseer je door een gelijkwaardige bijdrage te betalen aan hoogwaardige klimaatprojecten. De 20/80 oplossing van reductie maakt duurzame vluchten binnen Europa mogelijk. Deze Green Fares worden naast Lufthansa aangeboden door Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Edelweiss, Eurowings Discover en Air Dolomiti, op meer dan 700.000 vluchten per jaar.  

Als Economy Green en Business Green bieden de Green Fares je alle voordelen van de Economy Classic- of Business Saver-tarief, naast flexibele omboekingsmogelijkheden en 20% extra status en awardmijlen op onze Europese routes. Dat is ideaal is voor jou als zakenreiziger.

Vooraf reduceren, kan dat ook?

Vooraf reduceren is natuurlijk nog beter. Daarom bedachten we het Smart Eco Label bij Smart Business Travel. Deze slimme webextensie stelt je in staat vooraf te reduceren op je CO2-uitstoot. Hoe? Voer jouw bestemming in en zie alle mogelijkheden met de daarbij horende impact. Met drie kleuren zie je duidelijk welke vlucht het meest vervuilend is (rood) en welke het meest duurzaam is (groen). Door bewust te kiezen voor groene vluchten zorg je ervoor dat je vooraf aan je reis de beste optie kiest voor het klimaat. 

Meer weten over ons Smart Eco Label?